Uniqa grupa - UNIQA osiguranje tr?id=678113522647341&ev=PageView&noscript=1 Uniqa grupa - UNIQA osiguranje
 • O UNIQA grupi

  Vodeći osiguravajući koncern sa 40 kompanija u Evropi

  UNIQA grupa, kao jedan od vodećih osiguravajućih koncerna u Evropi, već dva veka radi na osmišljavanju, kreiranju i isporuci inovativnih rešenja iz oblasti osiguranja. Sa najrasprostranjenijom mrežom prodaje, broji čak 40 kompanija koje posluju u 18 zemalja Starog kontinenta.
  Oslanjajući se na izuzetnu ekspertizu u industriji, intelektualni kapital, ali i globalnu razmenu iskustava i saradnje, zaposleni u UNIQA grupi savetuju 9,6 miliona klijenata kako da predvide, procene, bolje razumeju, i na kraju preduprede rizike sa kojima se svakodnevno susreću. Od osnivanja do danas sa njima je zaključeno približno 19 miliona polisa.
  Iako početak poslovanja UNIQA u Austriji datira još iz 1811, naziv UNIQA usvojen je 1999. godine sa odlukom da se poslovanje proširi na ostatak Evrope. Od tada cilj grupacije pored sprovođenja uspešne poslovne strategije na austrijskom, obuhvata i pojačan angažman i širenje na evropskom tržištu, u okviru kojeg od 2006. godine posluje i UNIQA Srbija.
  U regionima u kojima UNIQA posluje i usmerava svoje aktivnosti, živi oko 300 miliona ljudi. Oni pričaju različitim jezicima, žive u različitim kulturama, ali imaju jedan isti motiv - da obezbede sigurnu budućnost i prosperitet za sebe i generacije koje dolaze. Zahvaljujući multikulturalnosti, jasnim različitostima kako u poslovanju, tako i tradiciji i temperamentu, naših 20.000 zaposlenih svakodnevno imaju priliku da razmenjuju i usvajaju nova iskustva. Na taj način neprestano unapređujemo proizvode i usluge i poboljšavamo ukupni kvalitet poslovanja, što rezultira brojnim potvrdama, priznanjima i nagradama:
  • Godinama unazad, u anketi Reader`s Digest magazina, koja je obuhvatila klijente širom Evrope, UNIQA je proglašavana za najpouzdaniju kompaniju/brend u Austriji.
  • Tradicionalno, UNIQA dobija i potvrdu finansijske snage i A -/stabilan rejting od strane Standard & Poor‘s.
  • Prema Shareholder Performance indeksu konsalting kuće Mercer Oliver Wyman UNIQA je najjače osiguranje u Evropi po povratku investicija.
  • UNIQA je jedna od ukupno 20 austrijskih kompanija po vodećem indeksu ATX i kotira se na bečkoj berzi.

  Partnerstvo sa Reiffeisen bankarskom grupacijom
  Jedan od glavnih akcionara UNIQA grupe je Raiffeisen bankarska grupacija sa kojom je potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi.