UNIQA za decu Srbije - UNIQA osiguranje tr?id=678113522647341&ev=PageView&noscript=1 UNIQA za decu Srbije - UNIQA osiguranje
 • Fokus i jedan od glavnih pravaca UNIQA društveno odgovornog poslovanja jesu deca, naši najmlađi šampioni. Svesni smo da je ulaganje u njihovo srećno odrastanje i u stvaranje uslova u kojima mogu da ostvare pun potencijal, zapravo investicija u bolju budućnost svakoga od nas.
  Naša pažnja i podrška tokom godina bile su posebno usmerene na zdravstvene institucije koje se staraju o naših najmlađima. Samo neke od ustanova kojima smo uputili donacije su Dečije odeljenje Onkološkog instituta, Porodilište Kliničkog centra, kao i Hirurški blok dečije bolnice u Tiršovoj.
  Želeći da dosegnemo do one najugroženije dece - bez roditeljskog staranja, žrtava porodičnog nasilja, zanemarivanja i trgovine ljudima – godinama smo kroz kampanju Čuvarkućica - kuća koja decu čuva izdvajali  sredstva za beogradsko Prihvatilište za decu. Sa željom da njima, ali i mališanima iz unutrašnjosti obezbedimo adekvatniji i veći prostor za život, pomoć smo uputili i prihvatilištima i domovima za nezbrinutu decu u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu i Beloj Crkvi.
  Donacijom od milion i po dinara
  u 2018. godini učestvovali smo u nabavci neophodne opreme za institucije za nezbrinutu decu i decu sa smetnjama u razvoju Veternik, Duško Radović iz Niša, zatim za Dom za smeštaj odraslih lica Kulina, Dečije selo Dr. Milorad Pavlović iz Sremske Kamenice, SOS Dečje selo u Kraljevu, kao i za organizaciju SOS telefon za žrtve nasilja. Naša kompanija omogućila je i dodatnu pomoć za najmlađe bez roditeljskog staranja i one sa teškim invaliditetom.

  Uz podršku tadašnjeg UNIQA ambasadora Aleksandra Saše Đorđevića preuredili smo i četiri košarkaška terena, kao i sportsku salu beogradske OŠ 20. oktobar, iz koje su ponikle brojne nacionalne košarkaške legende, i gde i danas treniraju mlade nade sporta.

  Zahvaljujući akcijama UNIQA vilenjaci i UNIQA Deda Mraz naši zaposleni i njihova deca se svake godine ujedine u istom humanom cilju – da obezbede paketiće i izmame osmehe na lica mališana iz domova za nezbrinutu decu širom Srbije.

   

  alt text alt text alt text
  alt text alt text alt text