UNIQA za decu Srbije - UNIQA osiguranje tr?id=678113522647341&ev=PageView&noscript=1 UNIQA za decu Srbije - UNIQA osiguranje
 • Fokus i jedan od glavnih pravaca društveno odgovornog poslovanja UNIQA  osiguranja jesu deca, naši najmlađi šampioni. Svesni smo da je ulaganje u njihovo srećno odrastanje i u stvaranje uslova u kojima mogu da ostvare pun potencijal, sigurna investicija u bolju budućnost  svih nas, pomogli smo  više od 20 institucija za zdravstvenu negu, prihvat, brigu i edukaciju dece širom Srbije.
  Naša pažnja i podrška tokom godina, fokusirana je na zdravstvene institucije koje se staraju o najmlađima. Samo neke od ustanova kojima smo uputili donacije su Dečije odeljenje Onkološkog instituta, Porodilište Kliničkog centra, kao i Hirurški blok dečije bolnice u Tiršovoj.

  U želji da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, najugroženiju decu (bez roditeljskog staranja, žrtve porodičnog nasilja, zanemarivanja i trgovine ljudima) godinama podržavamo kroz kampanju Čuvarkućica - kuća koja decu čuva obezbeđujući  sredstva za beogradsko Prihvatilište za decu. Nastojeći da njima, ali i mališanima iz unutrašnjosti obezbedimo adekvatniji i veći prostor za život, pomoć smo uputili i prihvatilištima i domovima za nezbrinutu decu u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu i Beloj Crkvi.

  Donacijom od milion i po dinara u 2018. godini učestvovali smo u nabavci neophodne opreme za institucije za nezbrinutu decu i decu sa smetnjama u razvoju Veternik, Duško Radović iz Niša. Pomogli smo Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Dečije selo Dr. Milorad Pavlović iz Sremske Kamenice, SOS Dečje selo u Kraljevu, kao i za organizaciju SOS telefon za žrtve nasilja. Naša kompanija omogućila je i dodatnu pomoć za najmlađe bez roditeljskog staranja i sa teškim invaliditetom.

  Uz podršku tadašnjeg UNIQA ambasadora Aleksandra Saše Đorđevića preuredili smo i četiri košarkaška terena, kao i sportsku salu beogradske OŠ 20. oktobar, iz koje su ponikle brojne nacionalne košarkaške legende, a gde i danas treniraju mlade nade sporta.

  Povodom Svetskog dana deteta koji se obeležava 21. novembra, Centralna zgrada UNIQA osiguranja bila je u skladu sa globalnim sloganom akcije #PlavoZaSvakoDete (#GoBlue) celog dana  osvetljena plavom bojom. Vanredno zasedanje više od 20 najmlađih rukovodilaca kojima smo poverili upravljanje kompanijom, označilo je zvaničan početak praznika koji svake godine na inicijativu UNICEF-a  promoviše dečija prava.

  Pridružili smo se humanitarnoj kampanji „Pruži korak“ Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) donacijom od 500.000 dinara za izgradnju nove roditeljske kuće za smeštaj i brigu o mališanima obolelim od malignih bolesti i njihovim porodicama  prinuđenim da zbog lečenja dođu u Beograd.

  U tradicionalnim akcijama UNIQA vilenjaci i UNIQA Deda Mraz, naši zaposleni i njihova deca se svake godine ujedine u istom humanom cilju – da obezbede paketiće i izmame osmehe na lica mališana iz domova za nezbrinutu decu širom Srbije. Uoči dočeka Nove 2019, Svratištu su paketiće i donaciju UNIQA osiguranja za razvoj obrazovanja dece koja u ovoj ustanovi nalaze utočište sa ulice uručili su naši promoteri – vateropilisti Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić.

  Donacijom od million dinara, UNIQA je podržala UNICEF za program predškolskog vaspitanja i obrazovanja pod nazivom „Godine uzleta” sa ciljem opremanja 10 predškolskih ustanova nameštajem i didaktičkim materijalom.

  alt text alt text alt text
  alt text alt text alt text