Za kulturnu Srbiju - UNIQA osiguranje tr?id=678113522647341&ev=PageView&noscript=1 Za kulturnu Srbiju - UNIQA osiguranje
 • UNIQA je pokrovitelj brojnih kulturnih manifestacija – izložbi, festivala, predstava i filmova.

  Želeći da podrži nacionalnu muzejsku scenu, naša kompanija bila je partner izložbe Četiri mačora koja je objedinila dela najpoznatijih svetskih autora Salvadora Dalija, Pabla Pikasa, Huana Miroa i Antonia Tapiesa. Podržala je i postavku Skrivenog blaga doma Jevrema Grujića, zatim Gotfrid Henvajn - Između nevinosti i zla, kao i izložbu Beleške burnih odnosa.

  Pored muzejske, UNIQA je svoj doprinos dala i u promociji nacionalne pozorišne scene. Četiri godine zaredom partneri smo Šekspir festivala Nikite Mihajlovića. Ideja Manifestacije, jedinstvene u ovom delu Evrope je da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme.

  Podržavši filmove Žućko - priču o Radivoju Koraću i dokumentarni film o liku i delu našeg bivšeg UNIQA ambasadora i selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Saleta Đorđevića, svoj doprinos dali smo i sedmoj umetnosti.

  Strateško partnerstvo UNIQA osiguranja i najznačajnijeg evropskog EXIT festivala, koje je trajalo sve do 2014. godine, omogućilo je da ova manifestacija po prvi put bude osigurana na sumu od million evra! Ovo je ujedno i najveći iznos na koji je neki događaj osiguran u Srbiji.

   

  Exit

  alt text alt text

   

  Izložba Četiri mačora

  alt text alt text

   

  Skriveno blago doma Jevrema Grujića

  alt text alt text

   

  alt text alt text

   

  Šekspir festival

  alt text alt text