pošalji teovu stranu | štampajte ovu stranu
Društvena odgovornost

Društvena odgovornost

Mnoge kompanije smatraju da postoje samo na tržištu. UNIQA osiguranje zna da postoji i u sredini u kojoj posluje. Važan aspekt u delovanju UNIQA osiguranja predstavlja i društvena odgovornost i briga za pozitivne vrednosti u društvu. Kao društveno odgovorna kompanija, naročito vodi računa o budućnosti nove generacije.

Poslovanje u Srbiji, UNIQA je započela jedinstvenim kulturnim događajem „UNIQAtno iz Austrije”. Tom prilikom Beograđani su tri dana uživali u muzici i plesu iz najpoznatije Mocartove i Štrausove kompozicije, kao i melodije sa Alpa, te posetili izložbu „Savremena arhitektura Beča”.

U okviru evropske turneje, Srbiju je posetio i Vital truck. Tokom sedam dana, građani Beograda, Niša, Novog Sada i Subotice mogli su u UNIQA kamionu zdravlja da besplatno odrede svoj fitnes profil i dobiju savete za zdrav život, očuvanje i unapređenje zdravlja.

U godini kada Srbija obeležava 172 godine od prvog poznatog slučaja osiguranja, datiranog 18. oktobra 1839. godine, UNIQA je pomogla realizaciju izložbe „Vek osiguranja u Srbiji ” tako što je ustupila deo svoje kolekcije starih polisa Arhivu Narodne Banke Srbije.

UNIQA kao odgovorna i inovativna kompanija čiji tim je svestan odgovornosti prema sebi i drugima, konstanto se trudi da svojom kreativnošću i prema svojim mogućnostima podržava akcije koje će doprineti zajednici u kojoj će trajno poslovati i razvijati se. Zato i jesmo Vaš siguran partner.

UNIQA je tokom protekle godine donacijama Novogodišnjeg humanitarnog bazara podržala Međunarodni klub žena, kao i renoviranje hirurškog bloka dečije bolnice u Tiršovoj. Uz pomoć Crvenog krsta Srbije i UNIQA-e jedan broj dece bez roditelja je otišao na letovanje. Već godinama, UNIQA obezbeđuje stipendije za učešće studenata na Evropskom Forumu "Alpbach". UNIQA je i prijatelj Fonda Laza Kostić, koji je našim pozorišnim umetnicima omogućio boravak na Kulutnoj Olimpijadi u Globe theater u Londonu.

UNIQA i Saša Đorđević su se priključili humanitarnoj ackiji Blic fondacije "Srce za decu" i na taj način obezbedili šestočlanoj porodici Dinić iz Kraljeva stanarinu za naredne 2 godine.

UNIQA je tokom protekle godine donacijama Novogodišnjeg humanitarnog bazara podržala Međunarodni klub žena, kao i renoviranje hirurškog bloka dečije bolnice u Tiršovoj. Uz pomoć Crvenog krsta Srbije i UNIQA-e jedan broj dece bez roditelja je otišao na letovanje. UNIQA je i prijatelj Fonda Laza Kostić, koji je našim pozorišnim umetnicima omogućio boravak na Kulutnoj Olimpijadi u Globe theater u Londonu.
UNIQA i Saša Đorđević su se priključili humanitarnoj ackiji Blic fondacije "Srce za decu" i na taj način obezbedili šestočlanoj porodici Dinić iz Kraljeva stanarinu za naredne 2 godine.

 

Donacije


UNIQAtna čarolija
UNIQAtna čarolija obradovala mališane u prihvatilištima za zaštitu zlostavljane dece i domovima za nezbrinutu decu u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu i Beloj Crkvi
Kompanija UNIQA osiguranje je, u okviru pete po redu UNIQAtne čarolije, uručila donaciju Prihvatilištu za urgentnu zaštitu zlostavljane dece u Beogradu. Izdvajanjem 100.000 dinara UNIQA je omogućila opremanje prostora u kome se smeštaju deca kojoj je potrebna urgentna zaštita. Ukupna vrednost donacije u svih 6 gradova iznosi 600.000 dinara.
Više informacija

Mirno more
Učenici Osnovne škole „Petefi Šandor“ iz Novog Sada, zahvaljujući podršci UNIQA osiguranja, učestvovali su u međunarodnom projektu „Mirno more 2013“. Oni su tokom septembra, zajedno sa vršnjacima iz republika bivše Jugoslavije, imali priliku da pod motom „živeti zajedno na jednom brodu i učiti se toleranciji i mirnom rešavanju konflikata“, jedre hrvatskom obalom pod zastavom „Mirnog mora“.


Više informacija

OSTALE DONACIJE

Još od 2006. godine, od kada posluje u Srbiji, UNIQA podržava projekat Evropskog pokreta „Putujemo u Evropu“. Do sada je uz podršku UNIQA osiguranja i drugih kompanija preko 300 najboljih studenata iz Srbije obišlo Evropu i upoznalo kulturu velikog broja zemalja.

Tokom 2010. godine podržan je projekat Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom „Evropa za sve“ kada je 50 mladih bez roditeljskog staranja iz Beograda, Niša, Kruševca, Negotina i Sremskih Karlovaca, tokom tri dana boravilo u Beču.  Na put u Solun je otišlo i 30 dece iz najsiromašnijih gradova Srbije.

Od 2007. godine UNIQA podržava i UNICEF projekat „Škola bez nasilja“ u okviru koga je donirala komšijske novobeogradske škole “Đuro Strugar” i “Ratko Mitrović”, kao i osnovnu školu „Gornja Varoš“ iz Zemuna. Tokom 2010. godine  UNIQA je donirala školski nameštaj za 10 osnovnih škola u Srbiji, u vrednosti od preko milion dinara.

U saradnji sa opštinom Novi Beograd, UNIQA osiguranje preuredila je dva postojeća novobeogradska košarkaška terena „Ranch“, u bloku 2 u Bulevaru Mihaila Pupina i teren u bloku 70, dečiji teren u bloku 30, kao i školski košarkaški teren u OŠ „Mihailo Petrović Alas“ na Dorćolu.

UNIQA je poznata i po doniranju zdravstvenih ustanova i pomoći ugoženima i nezbrinutima. UNIQA je od 2009. godine pokrenula likovni konkurs – „UNIQAtna čarolija“ koja ima za cilj da naše građane i kompanije podseti da ne zaborave  bolesnu i ugroženu decu. Donacije su prikupljene od prodaje dečjih radova zaposlenima u UNIQA osiguranju i poslovnim partnerima. Od ovih sredstava donirano je Dečje odeljenje na Onkološkom institutu i  porodilište Instituta za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra.
UNIQAtna čarolija se nastavila i 2010. godine, kada su mališani iz osnovnih škola širom Srbije kreirali svoje orginalno dizajnirane novogodišnje ukrase, čijom prodajom smo obezbedili novčana sredstava za podršku projektu „Pobedi za decu Prihvatilišta“.
Prikupljena sredstva imala su za cilj da pomognu da se zbrine najugroženija kategorija dece bez roditeljskog staranja, žrtvama porodičnog nasilja, zanemarivanja, trgovine ljudima... obezbeđenjem adekvatnijeg i većeg prostora za život.

Zaposleni u UNIQA osiguranju sa zadovljstvom svake godine učestvuju i u akciji „Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv" koju organizuju Institut za transfuziju krvi, Crveni krst Srbije i RTV B92.

UNIQA posebno podržava projekte vezane za stvaranje bezbednog i podsticajnog okruženja za učenje, rad i zdravo odrastanje mladih generacija. Tokom 2012. godine UNIQA je podržala projekat interaktivne škole saobraćaja za decu pod nazivom “Peške bez greške”.

Sponzorstva

Posebno smo ponosni na podršku kulturi. U oktobru 2013. godine, UNIQA je pomogla "4 mačora", izložbu grafika čuvenih španskih slikara -  Pikasa, Dalija, Miroa i Tapiesa, koja je sa velikim uspehom organizovana u galeriji New Moment i koju je videlo više od 20.000 posetilaca. 

I ove godine nastavljamo u istom smeru - generalni smo pokrovitelj još jedne izuzetne izložbe, "Skriveno blago Jevrema Grujića", gde će se po prvi put prikazati više od 100 umetničkih dela najčuvenijih srpskih slikara, umetničkih predmeta, stilski nameštaj, bogata arhivska građa, prikupljana tokom dva veka tradicije jedne diplomatske porodice. Više informacija ...

UNIQA podržava porodične vrednosti i stara se da deca na vreme budu upoznata sa njima, ali i podržava duh novog vremena. Tako, UNIQA je sponzorisala i Dečiji sajam, prvi međunarodni Beostar hokejaški turnir, kao i Beogradsku rolerijadu i KK "Radnički".

UNIQA nije samo u društvu najmlađih, već i najboljih. Odmah po svom dolasku u Srbiju UNIQA je, kao generalni sponzor za 2007. godinu, podržala i prestižan filmski festival FEST.

Kao jedan od sponzora, podržala je i najveću zvezdu na balkanskim prostorima, Zdravka Ćolića na Marakani 2007. godine i Ušću 2010. godine, kada su zabeležene i rekordne posete.

UNIQA je sedam godina jedan od sponzora prestižnog Ekonomskog foruma na Kopaoniku.

Pomogli smo projekte poput EXIT-a i MIXER-a, snimanje igranog filma “Žućko“, manifestaciju “BG Classic Car Show”, kao i turnir poznatih ličnosti u tenisu – “Celebrities Challenger Belgrade 2012”.

pošalji teovu stranu | štampajte ovu stranu