pošalji teovu stranu | štampajte ovu stranu
Društvena odgovornost

Društvena odgovornost


Mnoge kompanije smatraju da postoje samo na tržištu. UNIQA osiguranje zna da postoji i u sredini u kojoj posluje. Važan aspekt u delovanju UNIQA osiguranja, od samog početka poslovanja u Srbiji, predstavlja i društvena odgovornost kao i briga za pozitivne vrednosti i sigurnu budućnost novih generacija.

Među mnogobornijim aktivnostima kojima podržavamo našu zajednicu, nalaze se kulturni, sportski i humanitarni događaji koji su uspešno realizovani uz podršku UNIQA osiguranja.

Poslovanje u Srbiji, UNIQA je započela jedinstvenim kulturnim događajem „UNIQAtno iz Austrije”. Tom prilikom Beograđani su tri dana uživali u muzici i plesu uz najpoznatije Mocartove i Štrausove kompozicije, kao i melodije sa Alpa, te posetili izložbu „Savremena arhitektura Beča”.

Posebno smo ponosni što smo tokom proteklih godina bili u prilici da građanima Srbije besplatno omogućimo unapređenje zdravlja i navika u ishrani i fizičkoj aktivnosti, posetom jedinstvenog Vital truck i Medical health care centre-a, tzv. Kamiona zdravlja. Reč je jedinstvenim kamionima u svetu, specijalno prilagođenim za preventivne zdravstvene preglede i kontrolu fizičke spremnosti, a koji se nalaze u vlasništvu UNIQA osiguravajuće grupacije.

UNIQA kao odgovorna i inovativna kompanija čiji tim je svestan odgovornosti prema sebi i drugima, konstanto se trudi da svojom kreativnošću i prema svojim mogućnostima podržava akcije koje će doprineti zajednici u kojoj će trajno poslovati i razvijati se.

 

UNIQA je tokom protekle godine donacijama Novogodišnjeg humanitarnog bazara podržala Međunarodni klub žena, kao i renoviranje hirurškog bloka dečije bolnice u Tiršovoj. Uz pomoć Crvenog krsta Srbije i UNIQA-e jedan broj dece bez roditelja je otišao na letovanje. UNIQA je i prijatelj Fonda Laza Kostić, koji je našim pozorišnim umetnicima omogućio boravak na Kulutnoj Olimpijadi u Globe theater u Londonu.
UNIQA i Saša Đorđević su se priključili humanitarnoj ackiji Blic fondacije "Srce za decu" i na taj način obezbedili šestočlanoj porodici Dinić iz Kraljeva stanarinu za naredne 2 godine.

 

Donacije


Pomoć poplavljenoj Srbiji
Povodom obilnih poplava koje su zahvatile Srbiju, UNIQA osiguranje je stavila na maksimalno raspolaganje liniju Kontakt centra za prijavu štetnih događaja: 011/20 24 100, koja je građanima bila dostupna 24h. Pored prijave nastalih štete od poplave, građani su mogli da dobiju i sve neophodne informacije o preduzimanju mera za smanjenje obima nastale štete.
Zaposleni kompanije UNIQA su se od prvih  dana priključili volonterskim akcijama pomoći i donirali neophodna sredstva prihvatnim centrima.
Pored toga, u cilju pomoći ugroženom stanovništvu, kompanija UNIQA je u okviru Teletona koji je na RTS organizovan 25. maja, donirala iznos od 1.000.000 dinara, što je samo jedna u nizu donacija koje su usledile kako bi ugroženi ljudi mogli da se vrate u svoje oštećene domove. Novčanu pomoć uputila je i UNIQA Crna Gora.


Mirno more
Učenici Osnovne škole „Petefi Šandor“ iz Novog Sada, zahvaljujući podršci UNIQA osiguranja, učestvovali su u međunarodnom projektu „Mirno more 2014“. Oni su tokom septembra, zajedno sa vršnjacima iz republika bivše Jugoslavije, imali priliku da pod motom „živeti zajedno na jednom brodu i učiti se toleranciji i mirnom rešavanju konflikata“, jedre hrvatskom obalom pod zastavom „Mirnog mora“.


Više informacija
 

I u 2014. godini UNIQA je u okviru Novogodišnjeg humanitarnog bazara donirala novčana sredstva Međunarodnom klubu žena i na taj način pomogla ugroženim kategorijama stanovništva.

UNIQA osiguranje je zajedno sa svojim dugogodišnjim brend ambasadorom selektorom Aleksandrom – Sašom Đorđevićem, pokrenula kampanju „Čuvarkućica - kuća koja decu čuva“ i Prihvatilištu za decu Beograd uručila donaciju u iznosu od 300.000,00 dinara za izgradnju nove kuće koja je neophodna ovoj instituciji.OSTALE DONACIJE

UNIQA je tokom 2013. godine donacijama Novogodišnjeg humanitarnog bazara podržala Međunarodni klub žena, kao i renoviranje hirurškog bloka dečije bolnice u Tiršovoj. Uz pomoć Crvenog krsta Srbije i UNIQA-e jedan broj dece bez roditelja je otišao na letovanje. Već godinama, UNIQA obezbeđuje stipendije za učešće studenata na Evropskom Forumu "Alpbach". UNIQA je i prijatelj Fonda Laza Kostić, koji je našim pozorišnim umetnicima omogućio boravak na Kulutnoj Olimpijadi u Globe theater u Londonu.
UNIQA i Saša Đorđević su se priključili humanitarnoj ackiji Blic fondacije "Srce za decu" i na taj način obezbedili šestočlanoj porodici Dinić iz Kraljeva stanarinu za naredne 2 godine.

UNIQAtna čarolija
UNIQAtna čarolija obradovala mališane u prihvatilištima za zaštitu zlostavljane dece i domovima za nezbrinutu decu u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu i Beloj Crkvi
Kompanija UNIQA osiguranje je, u okviru pete po redu UNIQAtne čarolije, uručila donaciju Prihvatilištu za urgentnu zaštitu zlostavljane dece u Beogradu. Izdvajanjem 100.000 dinara UNIQA je omogućila opremanje prostora u kome se smeštaju deca kojoj je potrebna urgentna zaštita. Ukupna vrednost donacije u svih 6 gradova iznosi 600.000 dinara.
Više informacija

Mirno more
Učenici Osnovne škole „Petefi Šandor“ iz Novog Sada, zahvaljujući podršci UNIQA osiguranja, učestvovali su u međunarodnom projektu „Mirno more 2013“.
Više informacija

Još od 2006. godine, od kada posluje u Srbiji, UNIQA podržava projekat Evropskog pokreta „Putujemo u Evropu“. Do sada je uz podršku UNIQA osiguranja i drugih kompanija preko 300 najboljih studenata iz Srbije obišlo Evropu i upoznalo kulturu velikog broja zemalja.

Tokom 2010. godine podržan je projekat Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom „Evropa za sve“ kada je 50 mladih bez roditeljskog staranja iz Beograda, Niša, Kruševca, Negotina i Sremskih Karlovaca, tokom tri dana boravilo u Beču.  Na put u Solun je otišlo i 30 dece iz najsiromašnijih gradova Srbije.

Od 2007. godine UNIQA podržava i UNICEF projekat „Škola bez nasilja“ u okviru koga je donirala komšijske novobeogradske škole “Đuro Strugar” i “Ratko Mitrović”, kao i osnovnu školu „Gornja Varoš“ iz Zemuna. Tokom 2010. godine  UNIQA je donirala školski nameštaj za 10 osnovnih škola u Srbiji, u vrednosti od preko milion dinara.
U saradnji sa opštinom Novi Beograd, UNIQA osiguranje preuredila je dva postojeća novobeogradska košarkaška terena „Ranch“, u bloku 2 u Bulevaru Mihaila Pupina i teren u bloku 70, dečiji teren u bloku 30, kao i školski košarkaški teren u OŠ „Mihailo Petrović Alas“ na Dorćolu.

UNIQA je poznata i po doniranju zdravstvenih ustanova i pomoći ugoženima i nezbrinutima. UNIQA je od 2009. godine pokrenula likovni konkurs – „UNIQAtna čarolija“ koja ima za cilj da naše građane i kompanije podseti da ne zaborave  bolesnu i ugroženu decu. Donacije su prikupljene od prodaje dečjih radova zaposlenima u UNIQA osiguranju i poslovnim partnerima. Od ovih sredstava donirano je Dečje odeljenje na Onkološkom institutu i  porodilište Instituta za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra.

UNIQAtna čarolija se nastavila i 2010. godine, kada su mališani iz osnovnih škola širom Srbije kreirali svoje orginalno dizajnirane novogodišnje ukrase, čijom prodajom smo obezbedili novčana sredstava za podršku projektu „Pobedi za decu Prihvatilišta“.

Prikupljena sredstva imala su za cilj da pomognu da se zbrine najugroženija kategorija dece bez roditeljskog staranja, žrtvama porodičnog nasilja, zanemarivanja, trgovine ljudima... obezbeđenjem adekvatnijeg i većeg prostora za život.

Zaposleni u UNIQA osiguranju sa zadovljstvom svake godine učestvuju i u akciji „Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv" koju organizuju Institut za transfuziju krvi, Crveni krst Srbije i RTV B92.
UNIQA posebno podržava projekte vezane za stvaranje bezbednog i podsticajnog okruženja za učenje, rad i zdravo odrastanje mladih generacija. Tokom 2012. godine UNIQA je podržala projekat interaktivne škole saobraćaja za decu pod nazivom “Peške bez greške”.

Sponzorstva


UNIQA osiguranje oficijalni sponzor i osiguranje Evropskog prvenstva u vaterpolu - Podrška koja je osigurala pobedu
Ove godine, UNIQA osiguranje je bilo oficijalni sponzor i osiguranje Evropskog prvenstva u vaterpolu koje se održavalo od 10. do 23. januara. 
Evropsko prvenstvo u Beogradu, sa 28 ekipa, 17 država učesnica i sa najvećim kapacitetom od 18.000 posetilaca, bilo je najveće Evropsko prvenstvo do sada. Ponosni smo što smo bili deo istorijskog uspeha srpskih vaterpolista. 

UNIQA osiguranje postala partner 27. Suissegas beogradskog maratona
UNIQA osiguranje je po prvi put postala partner 27. SuisseGas Beogradskog maratona. Pored podrške u realizaciji ovog najvećeg sportskog događaja u zemlji, UNIQA je osigurala i brinula se o sigurnosti svih učesnika, ali i obezbedila posebne bonuse najuspešnijim takmičarima. Bonus za ostvareni rezultat dobio je naš najuspešniji polumaratonac Darko Živanović.

EXIT osiguran na milion evra
Strateško partnerstvo između UNIQA osiguranja i najboljeg evropskog festivala – EXIT-a,  omogućilo je da ovaj festival po prvi put biti osiguran na sumu od million evra! Ovo je ujedno i najveći iznos na koji je neki događaj osiguran u Srbiji. Posetiocima je na ovaj način osigurana sigurno dobra zabava.

Izložba: Skriveno blago doma Jevrema Grujića
Posebno smo ponosni na podršku kulturi. Početkom 2014. UNIQA je bila  generalni pokrovitelj jedne izuzetne izložbe, "Skriveno blago Jevrema Grujića", gde se po prvi put prikazalo više od 100 umetničkih dela najčuvenijih srpskih slikara, umetničkih predmeta, stilski nameštaj, bogata arhivska građa, prikupljana tokom dva veka tradicije jedne diplomatske porodice. Više informacija ...

Izložba: Beleške burnih odnosa
Još jedna jedinstvena izložba, koju je organizovao Muzej grada Beograda pod pokroviteljstvom Ambasade Austreije, koja oslikava austrijsko – srpske odnose od 1836. do 1914, realizovana je uz pomoć UNIQA osiguranja, koje je i osiguralo ovu kolekciju eksponata.
 „Beleške burnih odnosa”, je izložba koja je omogućila da se sagledaju gusto isprepletani, bliski, ali, u isto vreme, komplikovani i složeni odnos dva naroda Austrije i Srbije, ne zanemarujući političke suprotnosti koje su, na kraju, dovele do rata. Izložba je održana u septembru 2014. godine u Konaku Kneginje Ljubice.

Izložba: Jazz Anri Matisa
U okviru kulturnih sponzorstava realizovanih u 2014. godini, UNIQA je podržala  i izložbu radova  jednog od najvećih i najuticajnijih slikara 20. veka, Anri Matisa. Kao odličan crtač i poznavalac boje, Anri Matis je svojim slikama, skulpturama i grafikama obeležio prvu polovinu 20. veka. Postavku pod nazivom "Jazz Anrija Matisa" čini 20 tabli na kojima su prikazane predstave Ikara, Vuka, Cirkuskih kočija, Srca, Kauboja, Plivača u bazenu, Lagune Gutača mačeva...u kojima je umetnik kao inspiraciju iskoristio svoja sećanja iz detinjstva na cirkus, razne priče koje je slušao kao dečak, ali i mnogobrojne mitove i legende.


OSTALA SPONZORSTVA

U godini kada je Srbija obeležila 172 godine od prvog poznatog slučaja osiguranja, datiranog 18. oktobra 1839. godine, UNIQA je pomogla realizaciju izložbe „Vek osiguranja u Srbiji ” tako što je ustupila deo svoje kolekcije starih polisa Arhivu Narodne Banke Srbije.

U oktobru 2013. godine, UNIQA je pomogla "4 mačora", izložbu grafika čuvenih španskih slikara -  Pikasa, Dalija, Miroa i Tapiesa, koja je sa velikim uspehom organizovana u galeriji New Moment i koju je videlo više od 20.000 posetilaca.

UNIQA nije samo u društvu najmlađih, već i najboljih. Odmah po svom dolasku u Srbiju UNIQA je, kao generalni sponzor za 2007. godinu, podržala i prestižan filmski festival FEST.

Kao jedan od sponzora, podržala je i najveću zvezdu na balkanskim prostorima, Zdravka Ćolića na Marakani 2007. godine i Ušću 2010. godine, kada su zabeležene i rekordne posete, kao i poslednji koncert održan krajem decembra 2014. u Kombank areni.

UNIQA je osam godina jedan od sponzora prestižnog Ekonomskog foruma na Kopaoniku.

UNIQA podržava porodične vrednosti i stara se da deca na vreme budu upoznata sa njima, ali i podržava duh novog vremena. Tako, UNIQA je sponzorisala i Dečiji sajam, prvi međunarodni Beostar hokejaški turnir, kao i Beogradsku rolerijadu i KK "Radnički".

Pomogli smo projekte poput EXIT-a i MIXER-a, snimanje igranog filma “Žućko“, manifestaciju “BG Classic Car Show”, kao i turnir poznatih ličnosti u tenisu – “Celebrities Challenger Belgrade 2012”.

pošalji teovu stranu | štampajte ovu stranu